Menü Kapat

DEMİRCİKÖY’DE İLK KEZ BAYAN BAŞKAN ADAYI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takviminde zaman ilerlerken siyasi partilerin belde, ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanması da hızlandı.

Kütahya’nın Simav ilçesinde de durum aynı. Haftalardır AK Parti İlçe Belediye Başkanının açıklanmasının beklendiği şehirde son önemli gelişmelerden birisini İYİ Parti Simav İlçe Başkanı Gülnur Usluer açıkladı.

SEÇİMLERİN HER ALANI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ..

Sadece ilçe merkezi ve beldelerin değil tüm bu belediyelerin meclis üye adayları ve İl Genel Meclisi Üye adaylarına yoğunlaştıklarını kaydeden başkan Usluer, “Bir ilke imza atmak istedik. Hem Demirciköy Belediyesi tarihinde hem de belde belediyeleri arasında ilk bayan belediye başkanı adayı olarak Emekli eğitimci-Avukat Şükriye Tuğcu’yu genel merkezimizin de oluru ile Demirciköy beldemize İYİ Parti’den belediye başkanı adayımız olarak gösteriyoruz. Allah yolunu açık etsin” dedi.

KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM..

İYİ Parti Simav İlçe Merkezinde kendisinin aday gösterilmesine ilişkin törende gazetecilere açıklamada bulunan Demirciköy belediyesinin ilk kadın belediye başkanı adayı olarak kadınların da sesi olmayı hedeflediğini açıklayan başkan adayı Tuğcu hem kendini tanıttı hem de belediye başkanı adayı olarak hedeflerini anlattı.

İYİ Parti Simav’ın Demirciköy Belde Belediye Başkanı Adayı Emekli Eğitimci ve Avukat Şükriye Tuğcu şöyle konuştu:

ÖNCE ÖĞRETMEN SONRA AVUKAT..

“1978 SİMAV doğumluyum. İzmir İmam Hatip Lisesinden 1995 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Süleyman Demirel Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümüne yerleştim. 1999 yılından 2021 yılına kadar Matematik öğretmeni olarak görev yaptım. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Mezun olduktan sonra stajımı İstanbul’da tamamlayıp avukatlık mesleğini memleketim olan Kütahya’nın Simav ilçesinde yapmaktayım. Emekli matematik öğretmeni, çiçeği burnunda avukat olarak hayatıma Simav’ın şirin Demirciköy Beldesi’nde huzurla devam etmekteyim. İkisi ikiz üç erkek çocuk annesiyim. Büyük oğlum İtalya Politecnico di Torino Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde burslu okuyor. İkizlerimin biri Simav Fen Lisesi diğeri Necip Fazıl Kısakürek Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisidir. 

DİK DURUŞUYLA AKŞENER HAYRANIYIM..

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın meral Akşener’in bir kadın lider olarak yıllardır hayranıyım. Başarılarını, dik duruşunu takdirle izliyor, örnek almaya çalışıyorum. Yaşadığım beldede şimdiye kadar kadın başkan aday hiç olmadı. Erkeğin egemen bir bölgede KADIN’ın sesi olmak ve hemcinslerime yol açmak adına adaylık başvurumu yaptım. Allah utandırmasın.”