Menü Kapat

GÖLCÜK KIŞ TURİZMİNE ADIM ATTI

Simav Belediyesi tarafından işletilen ve ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gölcük Mesire Alanı, kış mevsiminin en soğuk günlerinin yaşandığı şu günlerde vatandaşlar tarafından en çok ilgi gören kış turizmi merkezi oldu.

1450 rakımlı Gölcük Mesire Alanı; Simav Belediye yönetiminin yaptırdığı Taş Konaklar, yürüyüş ve bisiklet yolu, piknik alanları, kızak ve paten pisti, korsan gemili çocuk oyun alanı, bugünlerde hizmete girmesi beklenen Kır Lokantası, bisiklet turları için sunulan hizmet, alana araç girişleri için sağlanan kolaylıklar vatandaşların Gölcük’e daha da ilgisini artırırken, bölgeye yağan karlar da Kızak Pistinin hizmete açılmasına neden oldu.

Gölcük’te başlayan kış hareketliliğiyle ilgili olarak gazetemize bilgi veren Belediye Başkanı Adil Biçer, “Türkiye’de yüksek rakımlı dinlenme ve tatil amaçlı yerler, Simav’da da olduğu gibi yılın 4 mevsimi hizmet alınabilen yerler olarak göze çarparken, yapılan ve hizmete sunulan tesisler turizmin ve bölge insanlarının ilgi alanı oluyor. Bu bakımdan işletmesi belediyemiz tarafından sürdürülen Gölcük’te kızak pistinin hizmete girmesi geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü yaklaşık 330, Pazar günü de yaklaşık 990 aracın Gölcük’e giriş yapmasına, çoğunluğu aile olarak yapılan girişlerin tahminlere göre en az 6 bin kişinin Gölcük’ün kış güzelliklerine şahit olduklarını düşünüyoruz” dedi.

Gölcük’te Taş Konaklar bölümünde Kır Lokantası’nın da tamamlandığını ve mefruşat döşenmesinin ardından hizmete açılacağını kaydeden başkan Biçer, “Geçtiğimiz Pazar günü başkan yardımcım Ahmet Sönmez ve işletme müdürlerimizle birlikte yaptığımız inceleme ve vatandaşlarla görüşmelerimizde Gölcük’e sadece Simav ilçemizden değil Demirci, Hisarcık, Şaphane, Pazarlar, Dursunbey hatta Uşak’tan bile konuklarımızın geldiğini tespit ettik. Bu durum Gölcük’ün bölgesel bir yaz ve kış turizmi merkezi olacağını göstermektedir” şeklinde konuştu.