Menü Kapat

SİMAV AHDE VEFA YARENİNDEN YARENCİLİK GELENEĞİNE VEFA

Türkiye’de pek az şehirde sürdürülen, UNESCO’nun somut olmayan gelenekler listesine dahil ettiği ‘Yarencilik Geleneği’nin Simav’daki temsilcilerinden ‘SİMAV AHDE VEFA YARENİ” ilçenin yazılı kültür hazinesine önemli bir eser kazandırdı.

Simav Yarenciliği içinde uzun yıllardır hizmet veren ve günümüz Simav Ahde Vefa Yareni’nin Büyük Yarenbaşısı olan Kemal Makas’ın kaleme aldığı ‘Simav Yaren Kültürü’ adlı eserin baskısı tamamlanarak kitap haline geldi. Kitabın ilk tanıtımı ise Yarenin yöneticileri tarafından Belediye Başkanına yapılarak hediye edildi.

Simav Ahde Vefa Yareni Köşe İhtiyarı İlhan Şahin, Büyük Yarenbaşı Kemal Makas, Küçük Yarenbaşı Bilgin Şen’den ve bazı yaren üyelerinden oluşan Simav Ahde Vefa Yareni heyetinin kendisini ziyaret etmelerinden onur duyduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Kalay, “Ziyarette; Büyük Yarenbaşı Kemal Makas’ın bizzat kendisinin kaleme aldığı ve Belediyemiz tarafından bastırılan “Simav Yaren Kültürü Kronoloji ve Terminoloji Arşivi” adlı kitap şahsıma hediye edildi. Simav’ımızın her şeye rağmen yaşatılan Yaren Kültürünü gelecek nesillerimize aktarılması adına yazılan kitap için Büyük Yarenbaşı Kemal Makas’a ve ziyaretleri İçin Ahde Vefa Yareni Heyetine teşekkür ederim.” dedi.